אחד השירותים האהובים עליי ל-Mac, הלא הוא SetApp, ה״נטפליקס לאפליקציות״, הודיע באופן רשמי על שירות מנויים לאפליקציות לאייפונים באיחוד האירופי, שירות שיהיה חיצוני לחנות האפליקציות של אפל, בהתאם לשינויים שביצעה על מנת להתאים עצמה לחוקי ה DMA החדשים של האיחוד.
אין כרגע פירוט של האפליקציות שיהיו כלולות, והם מחפשים אפליקציות נוספות שירצו להצטרף. כן מדובר יהיה במודל מנוי ולא רכישה של כל אפליקציה בנפרד ותשלום לה. זה אמור להקל על אפליקציות שרוצות לבדוק את האפשרות להציע את עצמן מחוץ לחוקי החנות של אפל, אבל לא להתמודד עם כל הבירוקרטיה.
כרגע SetApp מאפשרת לשלב במנוי התוכנות שלה למקים גם אפליקציות לאייפון ואייפד, אך על מנת לממש את המנוי יש להוריד גרסה רגילה של האפליקציה ולעבור תהליך של אימות כדי לוודא שאתם אכן בעלי מנוי. לא מודל פשוט ולא קל לתפעול לפעמים למשתמש הפשוט. אני מקווה שהמודל החדש ייקל על השימוש ויביא אפליקציות נוספות שירצו להצטרף למנוי המשותף, מה שאולי ישפיע גם על כמות האפליקציות במנוי הרגיל, לו אנחנו מחוץ לאיחוד יכולים להשתמש.
עוד על SetApp והרשמה לשירות כאן (לינק ממומן שלי, כפי שניתן למצוא גם ברחבי האתר, מדובר בלינק אפילייט בו שני הצדדים מקבלים הטבה, ולא מדובר בפרסומת רגילה, תודה!).
עוד על הנושא בהודעה הרשמית של SetApp כאן: MacPaw Announces Upcoming Beta Version of Setapp Mobile in EU, Leading the Way Toward a More User-Centric App Ecosystem