אפלוג - חדשות, מחשבות ופודקאסט על אפל

קרייג פדריגי ופדריקו ויטיצ'י סוגרים מעגל – האם האייפד סוף סוף מצא את מהותו?

בראיון שהוא גם מסע אישי, עורך MacStories והאיש שאחראי על התוכנה בApple נפגשים כדי לדון בעתיד האייפד, ובשאלה האם החזון של Apple סוף סוף פוגש את המציאות של המשתמשים.

שתפו:

הכתבה הזו היא אירוע. לא רק כי קרייג פדריגי (Craig Federighi), האיש שאחראי על התוכנה ב-Apple, מתראיין, אלא בגלל מי שמראיין אותו. פדריקו ויטיצ'י (Federico Viticci) מ-MacStories הוא לא סתם עיתונאי, הוא מתעד את המסע של האייפד כמעט מהיום הראשון, כשהוא דוחק אותו לקצה, חושף את מגבלותיו ובעיקר, חולם על הפוטנציאל שלו. לכן, כשהשניים יושבים לדבר, זה מרגיש כמו סגירת מעגל. בראיון המעמיק שפרסם, הם לא רק מדברים על תכונות חדשות, הם מדברים על המסע המשותף של Apple ושל המשתמשים התובעניים ביותר שלה.

There is no Spork

הראיון מתמקד בהתפתחות הארוכה של Multitasking ב-iPadOS, שהגיעה לשיא עם מערכת החלונות החדשה ב-iPadOS 26, המאפשרת הרצת חלונות מרובים באופן חופשי. פדריגי חושף כי מדובר בשיאו של פרויקט רב-שנתי, שכלל שכתוב מוחלט של מנוע המערכת. הוא מודה שהדרך הייתה ארוכה, וכי כל שלב, מ-Split View ועד Stage Manager (שנהגה במקור לMac), היה הכרחי כדי להגיע לנקודה הנוכחית מבלי לפגוע במהות המכשיר (Essence, מילה שחוזרת מספר פעמים בראיון). פדריגי מדגיש שוב ושוב את החשיבות של שמירה על זהתו הייחודית של האייפד, והחשש מיצירת "ספורק" (Spork – סכו״ם שהוא גם מזלג וגם כפית) – כלי שהוא לא טוב באף אחת ממשימותיו – מה שמוביל להחלטה המודעת לא להפוך את האייפד למחשב Mac.

אחד הרגעים החזקים בראיון מגיע כשפדריגי מתאר את תפיסתו האישית לגבי מהות המכשיר, בציטוט שמהדהד את חוויית המשתמש שויטיצ'י עצמו תיאר לאורך השנים:

For me, I have, like you, an emotional attachment to my iPad and I'm not sure I can intellectualize it. I don't know if it's because it is something that, by the nature of the fact that it's in your hand, it is the source of connection. It is the source of learning. It is this source of capability; it becomes an extension of your own ability to think and solve problems.

ה-Spork של פיקסאר

הפסקת אש, או הסכם שלום?

החלק המרתק באמת בראיון הזה הוא לא רק מה שפדריגי אומר, אלא מה שהשיחה כולה מייצגת. במשך עשור, ויטיצ'י היה סמל ל-Power User המתוסכל – זה שהמציא Workarounds מורכבים וכתב אינספור מילים על איך האייפד "כמעט שם". העובדה שדווקא הוא, בכתבה הזו, מביע תחושה של הגעה ליעד, של הבנה עמוקה מצד אפל, היא אולי הדבר הכי מרגש פה. המסע האישי שלו מקביל באופן מושלם למסע של iPadOS עצמה: משלבים ראשונים ומגושמים של ריבוי משימות, דרך פתרונות ביניים כמו Stage Manager (שהוא היה ממבקריה הבולטים), ועד למערכת חלונות בוגרת שמרגישה טבעית.

זה סיפור על איך Apple סוף סוף הקשיבה והפנימה את צרכי המשתמשים הרציניים ביותר שלה. הראיון הזה הוא לא סתם ״עדכון תוכנה״, הוא מעין ״הסכם שלום״ בין קופרטינו לקהילה שדחפה אותה הכי חזק, כשויטיצ'י משמש כשגריר. וזה משליך על כל מי שאי פעם הרגיש שהאייפד הוא מכשיר מדהים עם יד אחת קשורה מאחורי הגב. נראה שהפעם, בשיחה הזאת בין המבקר הגדול ביותר (לטוב ולרע, תמיד מאהבה) לארכיטקט הראשי, היד הזאת שוחררה סופית.

WWDC 2025 — June 9 | Apple-01-17-51-477.

ומבחינתי, יש בראיון אמירה חשובה שמהדהדת גם אצל אלו מאיתנו שבאים מהכיוון ההפוך – אלה שה-Mac הוא המחשב הראשי שלהם, וחששו לאורך השנים מטשטוש הגבולות. פדריגי מתייחס לכך ישירות כשהוא מסכם את טיעון ה-Spork ואומר לוויטיצ'י:

“I don’t think the iPad should run macOS, but I think the iPad can be inspired by elements of the Mac. I think the Mac can be inspired by elements of iPad, and I think that that’s happened a great deal”.

הציטוט הזה הוא יותר מהצהרת כוונות – זוהי הבטחה. ההבטחה ששני העולמות יכולים להמשיך להתקיים זה לצד זה, לשאוב השראה הדדית, מבלי לאבד את הזהת הייחודית של כל אחד מהם. היכולות החדשות של האייפד לא באות על חשבון המק, והפשטות של האייפד לא ״מדביקה״ את המק בחוסר מקצועיות. זוהי הכרה בכך שיש מקום לשתי פלטפורמות בוגרות, ושאנחנו, המשתמשים, יכולים ליהנות מהטוב שבשני העולמות. לאייפד מגיע להיות אייפד טוב יותר, ולמק מגיע להישאר המק הטוב ביותר. והשקט הנפשי הזה, אולי, לפחות עד הודעה חדשה (או מוצר חדש) הוא העדכון הכי חשוב מכולם.

שתפו:

תמונה של עומר ניניו

עומר ניניו

עורך ראשי ומנחה אפלוג, מייסד רפ״י - רשת פודקאסטים ישראלית. מומחה אפל בחברת wediggit במשרה מלאה, פודקאסטר במשרה ללא תמורה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *